Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.01.2022 23:17 - Новите комуняги > новите пенсии са без "ПРЕВРЪЩАНЕ"
Автор: lamboatack Категория: Политика   
Прочетен: 1820 Коментари: 1 Гласове:
5

Последна промяна: 22.02.2022 13:25

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
   По какво ще познаеш комунистическия престъпник, когато е на власт ? Ами много лесно > взима от работливите и дава на мързеливите. Които пък за благодарност гласуват за него. Заради това работливите и кадърните емигрират от такива държави и там остават само т.н. "ПРАВО-ИМАЩИ"  Изхода е временен > нови заеми от евреите и нови данъци върху работливите, които още не са емигрирали. Но краят винаги е един и същ > ТОТАЛЕН ФАЛИТ

   Ето и сега > увеличението на коефициента, с който се умножава трудовия стаж по години от 1,2 става на 1,35. Добре ! Но сега внимавайте в картинката > това се отнася само за 3-та категория труд БЕЗ ПРЕВРЪЩАНЕ. Тоест които са работили 1-ва и 2-ра категория труд, ще пият по една студена водица.

   Получих януарската си пре-изчислена пенсия. Махнах онези 60 лева ковид добавка, и тогава сравних предишната си пенсия с новата. Увеличението ми е само 6,35 %. Това е защото не ми се признава 1-ва категория труд. Приравняват 1-ва категория труд на 3-та в съотношение 1:1   Новите комуняги пак прецакаха хората, работили на тежки длъжности. В крайна сметка поради намалението на ковид добавката с 60 лева, общо ще получавам 25 лева по-малко спрямо Декември. Те това ми е "УВЕЛИЧЕНИЕТО" 


  Един пример с мен > последните 6 години от службата ми в Армията, бях началник-свръзки на Ракетна бригада. Отговарях за над 200 войници, сержанти и офицери, за десетки свръх-сложни радио и релейни станции, засекретяващи апаратури, вътрешна телефонна централа, радио-пост, тех. оборудване на оперативната стая и за какво ли не още. Още първата година ми побеля цялата коса от психическо и умствено напрежение. През 1986 г. на полигона в Капустий Яр в СССР осигурих свръзката на първия ракетен пуск във Варшавския договор с използване на компютри.

   А сега другия полюс > женица, която продава червило и лак за нокти в някое павилионче. На вратата стои картон с надпис "СКОРО ЩЕ СЕ ВЪРНА" Защото тя постоянно обикаля магазините, да проверява какви дефицитни стоки са пуснали. Разбира се аз мога да издържа така само 20 години, а тя без проблем ще стои там 40 години. И сега тя ще получи 2 пъти по-голямо увеличение на пенсията от мен.

   Така са ударени всички, които са работили тежка и трудна, високо-отговорна работа. Унищожени са всички категории при които :
- 1 година тежък труд, се равняваше на 3 години 3-та категория
- 1 година тежък труд, се равняваше на 2 години 3-та категория
- 3 години тежък труд, се равняваше на 5 години 3-та категория
- 4 години тежък труд, се равняваше на 5 години 3-та категория

   Но това е само половината от поредната несправедливост > В сегашното "коригиране" изообщо не е включен другия компонент > размера на осигурителния доход. А РАЗМЕРА КАКТО ЗНАЕМ, ИМА ЗНАЧЕНИЕ. Как има значение ?! Ами само за 20 години труд при голям доход, осигуровките може да са много по-големи, от 40 години стаж, но малка заплата. Нещо против ?!

   На практика тримата комуняги Кирчо, Кокорчо и Гьоката удрят миньорите, военните, полицаите, морските и водолазите, пилотите вкл. на военната реактивна авиация, работилите в тежки, отровни и вредни условия. Наградени са тези, които на леки длъжности са си клатили краката дълги години.

image
 
   Но защо Кирчо и Кокорчо удариха военните ? Ами щото двамата скътки не са служили и 1 ден в Българската армия, затова. Мисля че в САЩ имаше такова правило > човек, който не е служил в американската армия, не може да стане президент.

   Нещо повече работилите 1--ва и 2-ра категория труд са ощетени и спрямо социалните пенсионери, голямата част от които нямат и 1 ден трудов стаж. То бива безочие, ама това го няма никъде по света !

   И накрая поредното увеличение на НЕ-заслужената и НЕ-законна минимална пенсия, от 300 на 370 лв. Или с 23,33 % > 4 пъти повече от моето "увеличение". В Германия минимална пенсия няма. Всеки получава толкова, колкото осигуровки е плащал. Меркел може да е всякаква, но не отстъпи и на йота от тази позиция. Сега тези пенсионери с незаслужени пенсии в БГ се увеличават от 892 000 на 1 044 000. Или 152 000 повече > ха Честиту !

   Послеслов ? Битката при Кана > През Втората пуническа война Анибал нанася на римляните съкрушително поражение > с по-малката си войска той обгражда и унищожава 90 000 елитна римска армия. Шока е голям, но ... Римския сенат веднага взима важни решения. Най-напред никакви преговори с Анибал, война до победа. И второ >обещават на робите, които доброволно се включат в римската армия освобождаване от робството, парцел земя и пари да започнат нов живот, ако останат живи след победата.
   Войната продължава още дълги 14 години, но накрая Рим побеждава. И ще попитате какво става с Обещанието на Сената? Както винаги дотогава обещанието е изпълнено стриктно. Всички - и приятели, и врагове на Рим знаят едно просто нещо > РЕШЕНИЯТА НА СЕНАТА ВИНАГИ СЕ ИЗПЪЛНЯВАТ, Затова Рим става световна сила > защото на него може да се вярва.

image

   А какво правят софийските управници ? Точно обратното - не изпълняват нито едно от обещанията си. Затова населението не им вярва и масово емигрира. Държавата е сключила договор с гражданите си > тези които ще работят тежка, рискова, вредна, високо-отговорна работа ще получат пенсии при условията на 1-ва и 2-ра категория. Наивниците които са повярвали на тези обещания, и са изпълнили своята част от договора, сега са предадени и хвърлени на кучетата. Оправниците все едно им казват >  ей будали, вие не разбрахте ли в каква държава живеете ? Всяка заповед е предпоследна. Сега тези които са си клатили краката на леки службици, ще получат по-големи пенсии от вас. Защото ние разчитаме на техните гласове, не на вашите. Всички изчезнали държави и общества в Историята, са станали жертва не на външните, а на вътрешните си врагове.






Гласувай:
5



1. blog13 - цитат:" По какво ще познаеш ...
30.01.2022 13:24
цитат:" По какво ще познаеш комунистическия престъпник, когато е на власт ? Ами много лесно > взима от работливите и дава на мързеливите. Които пък за благодарност гласуват за него."

И по кой начин "гласуват за него", при избирателна система, чрез която електоратът не може и не избира държавната власт? Шах на пешката. Аре да спреме вече да ги говориме най-големите глупости. В моя блог, пък и на други места, съм доказал по неопровержим начин, че не само в България, но и в западните държави, които ти кой знае защо не се сещаш да атакуваш и където именно се прехвърля главния ресурс от работливите българи, за да се надува станарта им на живот, чрез социални помощи (принадена стойност) - та в моя блог съм доказал неопровержимо, че чрез сегашните избирателни системи, електоратът не може да избира държавната власт.
И по кой начин в такъв случай, мързеливите за благодарност или за неблагодарност били гласували за некой си?

цитат:" Получих януарската си пре-изчислена пенсия. Махнах онези 60 лева ковид добавка, и тогава сравних предишната си пенсия с новата. Увеличението ми е само 6,35 %. Това е защото не ми се признава 1-ва категория труд."
И кой ти е казал, че имаш право на 1-ва категория труд? Да не би това да са избраните от мързеливите, които гонят трудолюбивите? Дали си получил категорията си, за истински заслуги или това е била фактическа привилегия за мързеливите? И ако ти продължаваш да се имаш за много трудолюбив, защо не си избягал на запад? Или вече си избягал, ама още чакаш на пенсия за мързеливи?
А ако не си избягал на запад, кой трябва да ги смени тия които дават привилегии на мързеливите - филанкишията? Не си ли ти тоя? И първото нещо, което трябва да направиш е да разбереш. А ако не си разбрал, че електоратът не избира държавна власт през тая избирателна система, значи нищо няма и да разбереш. То това ако не си разбрал и те първа трябва да ти го обяснявам...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lamboatack
Категория: Политика
Прочетен: 97293
Постинги: 35
Коментари: 26
Гласове: 178
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930