Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.11.2022 12:08 - Защо Червената буржоазия "отстреля" Петър Младенов
Автор: lamboatack Категория: Политика   
Прочетен: 4394 Коментари: 3 Гласове:
4

Последна промяна: 05.12.2022 20:49

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
   На 10 Ноември 1989 г. на Пленума на ЦК на БКП Тодор Живков бе свален от всички постове, като му бе изказана "благодарност".  Ха ха ха  > Всички помним удивената физиономия на Тато. Лицето му сякаш казваше > " Ама чакайте, вие наистина ли ?!

   За негов заместник бе избран Петър Младенов. Защо той ? Толкова по-опитни и вряли и кипяли имаше в ръководството на държавата ! Младенов бе избран именно защото бе външен министър > тоест според грешните сметки на червените крадци, е най-малко запознат какво става вътре в държавата. С други думи лесно ще го водим за носа и ще продължим да си крадем.

image

    Да, ама не. Още с първото си появяване по БНТ той хвърли бомбата > " И ще ви кажа нещо, което не знаете. България има голям външен дълг. И причината за този дълг е в структурата на нашата промишленост. Която на входа гълта повече, отколкото дава на изхода " > Край ... повече не го пуснаха да говори по БНТ.

   Не стига това, но само след месец на 11 Декември 1989 г. се провежда Декемврийския пленум. И на него Младенов дава редица подробности, как е била ограбвана "Народната република". Ха ха ха ... Ще цитирам пасажи от от това любопитно четиво. И така Петър Младенов казва следното :

1) Първо. Очертава се силно спадане на тем­повете на икономическия растеж.

Като имаме предвид, че това спадане протича паралелно с бързо увеличаване на вът­решния и външния дълг на страната и на инфлацията, може да се направи изводът, че по същество през последните години не само че няма никакъв икономически ръст, а напротив, има рязко връщане назад.


2)  Прогресивно се увеличава делът на амортизираните про­изводствени фондове, който в края на 80-те години достигна 40–45 на сто. 

   ПРОИЗВОДСТВОТО НА РЕДИЦА СТОКИ, ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ НЯКОЛКО ГОДИНИ Е ПО-МАЛКО В СРАВНЕНИЕ С 1980 г.

3)  за пери­ода след 1980 г. паричните доходи на насе­лението са нараснали с 54 на сто, а обемът на стоковите фондове — с 39 на сто. Сега населението разполага с 25 млрд. лева в спестовни влогове, а има малко стоки, които може да купи. >

Ха ха ха > Тези 25 милиарда банките ги окрадоха по времето на Виденов, чрез обезценяването на лева > 1 долар = 3 000 лева


4) ДЪЛГЪТ НА ДЪРЖАВАТА КЪМ БАНКИТЕ НАДХВЪРЛИ 10 МЛРД. ЛВ ПРИ ГОДИШЕН РАЗМЕР НА БЮДЖЕТНИ ПРИХОДИ ЗА 1988 Г. 26 МИЛИАРДА ЛВ..

5) БРУТНИЯТ ДЪЛГ НА ДЪРЖАВАТА В КОНВЕРТИРУЕМА ВАЛУТА НАДХВЪРЛИ 10 МИЛИАРДА ДОЛАРА.

ПРИТЕЖАВАМЕ ЗЛАТНИ ВАЛУТНИ РЕЗЕРВИ В РАЗМЕР НА ОКОЛО 1,3 МИЛИАРДА ДОЛАРА. ОТ ПРЕДОСТАВЕНИТЕ КРЕДИТИ НА ДРУГИ СТРАНИ ЩЕ ПОЛУЧИМ В БЛИЗКИТЕ ГОДИНИ ОКОЛО 1,8 МИЛИАРДА ДОЛАРА. > Ха ха ха > Ще получим, ама друг път !

6) Сега брутните ни задължения неколкократно надвишават годишните постъпления в свободно конвертируема валута.

САМО ЛИХВИТЕ, КОИТО ТРЯБВА ДА ПЛАЩАМЕ ЗА ТЯХ, ЩЕ ВЪЗЛЯЗАТ ПРЕЗ СЛЕДВАЩИТЕ ШЕСТ ГОДИНИ НА 4-4,5 МИЛИАРДА ДОЛАРА.

image

7) Именно през тези години бяха изградени мощности, които днес не дават нито печалба, нито валута, но затова пък тежат като во­деничен камък на шията на националната икономика. Става дума за обекти, които из­държа цялото общество.

Само Заводът за тежко машиностроене в Радомир, който е силно нерентабилен, струва на бюджета над 1,2 млрд. лева.

Сериозни са последиците от строителството на някои мощности в Русе, на леярните заводи в град Раковски и дори от толкова рекламиралото обновление на хими­ческите заводи в Девня.


8) Допуснатата диспропорция между развитието на финалните производства и производството на материали и комплектацията за тях доведе до прекомер­на зависимост на изградените през 70-те и 80-те години мощности на електрониката, химикофармацевтичната промишленост, леката индустрия, машиностроенето и други, а от­тук и на народното стопанство като цяло, от вноса срещу конвертируема валута.

9) Без да омаловажаваме отговорността на други лица и органи, особено искаме да посочим голямата лична отго­ворност на другарите Гриша Филипов, Огнян Дойнов, Стоян Овчаров и Петко Данчев.

image

 Тази полити­ка с основание може да бъде наречена "след мен - потоп". По такъв начин българският народ получава в наследство от досегашния режим една тежка ипотека.

10) Създаването на аграрно-промишлените комплекси в началото на 70-те години фактически доведе по административен път до ликвидиране на кооперативния строй на се­ло

Това в голяма степен отслаби връзките на селяните със земята. Ликвидирани бяха много села, обявени за безперспективни и със "затихващи функции".

Главният показател за оценка на работа­та беше т. нар. "среден добив от единица обработваема площ". Цената на постигнатите успехи нямаше никакво значение.

Замразиха се и се унищожиха милиони декари земя.  От традиционен износител

България стана ежегоден вносител на карто­фи, фасул, зеле, лук, фураж и други сел­скостопански стоки за стотици милиони долари.


11) Дълбоко вредоносен бе користния интерес на "началниците" на икономиката, да се докарат пред висшето ръководство с изпълнение и преизпълнение на плана, с "пробивни" идеи и стратегии. Нагоре вървеше лъжлива информаци, а надолу -  завишени възнаграждения за мълчане и съучастие, един общ заговор срещу блаополучието на народа.


 Те така, другари и другарки > има и много още но ще спрем дотук. Излиза че няма нищо вярно в мантрата, която постоянно въртите по медиите > до ДС-ти Ноември всичко цъфтеше и тогава дойдоха лошите демократи, които съсипаха наследството. Та точно вие свалихте Петър Младенов, защото показа насраните ви задници пред всички.

image
В рамките само на 6 години, си заминаха тримата свалили Т. Живков !

"Когато в края на 1989 г. новият първи в БКП - Петър Младенов - нарежда да бъде спрян всякакъв износ на български храни за „братските“ страни..., корифеите на соц-икономиката Андрей Луканов и Огнян Дойнов с почуда му отговарят: „Какво да изнасяме? Че ние вече нямаме натури!"






Гласувай:
4



1. morskipesni - В същото състояние сме и днес
10.11.2022 12:49
на "входа" и на "изхода" е хаос- поради кражбите и малкото останало за разпределяне от фирмите. Икономиката е по същество "червена"- на държавните капиталисти и монополите. Няма вече средна класа. Вземаме дългове на поразия. В промишлеността е трагедия, в селското стопанство е погром, в медицината е катастрофа, в туризма е кретения. Всички пари от ЕС потъват в обръчите от фирми на властта. Народецът бяга, за да оцелее физически.
цитирай
2. 1997 - Свободното купуване на валута бе взривателят за българската банкова система
10.11.2022 13:39
Но така искаха от МВФ и това беше в техен интерес. Сами да си купим въжето и стъпим на столчето.
цитирай
3. 1997 - Фалшификатът Танкова касета + медийна атака + луда активност на СДС
10.11.2022 17:36
Това свали Петър Младенов, който не бе готов за бурна политика, а искаше спокойствие
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lamboatack
Категория: Политика
Прочетен: 96586
Постинги: 35
Коментари: 26
Гласове: 178
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031