Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.03.2023 15:07 - Кои и как подариха Крим на Украйна
Автор: lamboatack Категория: Политика   
Прочетен: 1314 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 06.04.2023 21:09

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
    На 25 Януари 1954 г. група партийни престъпници от Президиума на ЦК на КПСС, се събират тайно и решават, да вземат Крим от Русия и да го подарят на Украйна. Това са Хрушчов, Маленков, Ворошилов, Каганович, Молотов и др. Само 9 члена ! "Президиума"съществува само в периода 1952 - 1966 г. През останалото време се нарича Полит-Бюро.  Още не е минала и година от отравянето на Сталин и укро-нацистите действат.

   Както казваше един мой началник > " Всяко идиотско действие, си има своето още по-идиотско оправдание "  И знаете ли какво са измислили тогава укрите ? Понеже строящия се по това време напоителен канал от Каховка на Днепър до Крим, се копаел от две строй-организации > от Каховка до Перекоп украинска, а от Перекоп до Керч руска. Дайте ... сладко приказвали укрите да ги обединим тези строители, за да им е по-спорна работата !

   Но кражбата на Крим е подговена по-отдавна, защото Крим е автономна република в рамките на РСФСР.  > на 30.06.1945 г. с Указ на Президиума на ВС на СССР Кримска АССР в рамките на РСФСР е преобразувана в далеч по-ниска степен на самостоятелност > а именно Кримска област на РСФСР.  Защото като област много по-лесно може да се вземе от Русия. Решението е със следния категоричен текст  ( на руски език )     " О преобразувании  Крымской АССР в Крымскую область в составе РСФСР " 
    Да но обаче!  В конституциите както на РСФСР, така и на СССР не са дадени никакви правомощия на Президиумите на Върховните съвети да променят статуса на Автономните републики. Така че Решението АССР Крим да стане област е незаконно.

   Има и още нещо ... Севастопол и района около него по това време ( 1954 г. ) не е част от Кримската област, а е самостоятелна административна единица, пряко подчинена на Москва.  Докато за Област Крим има незаконни решения на редица органи, то за Севастопол даже и това няма. По какъв начин града е станал част от Украйна, аз не мога да разбера ! Още на 29.10.1948 г. с Указ N 761/2  на Президиума на ВС на РСФСР Севастопол е отделен като град на Централно подчинение и то с отделен бюджет. А в решението на Президиума на ЦК КПСС от 25.01.1954 г. за даването на Област Крим на Украйна, нищо не се споменава за Севастопол.
  
   Ползвайки вертикалната субординация на властта в СССР, Укро-Бандата около Хрушчов заповядва на Върховния съвет на Руската федерация да одобри това решение. Решението е одобрено от Руския Парламент, на 5 Февруари същата 1954 г.,  като при гласуването депутатите са заплашени и притиснати от незаконно присъстващите там, съдии и прокурори от Върховния съд и Прокуратурата на РСФСР.

  Единствен се противопоставя на този пладнешки грабеж Първия секретар на Крим, Павел Титов. Обаче още на следващия ден след конфликта с Микита ( Никита ) Хрушчов, той е свален от поста си и изпратен чак в Москва. На негово място е поставен украинеца Дмитро Полянский.

  - няма референдум в цялата РСФСР дали са съгласни, да дадат една своя област на друга република
  - няма референдум даже и вътре в Крим
  - няма референдум и в Украйна дали искат Крим
  - не е питано и ръководството на Крим

   Ще кажете че всяка държава, в случая СССР може да променя вътрешните си административни граници. Да, но по това време Русия, Украйна и Беларус вече са отделни членове на ООН. И то още от Октомври 1945 г. Тоест тук става дума за посегателство въру границите на държава, членка на ООН >  Руската Федеративна Социалистическа Република. Чрез този ход не Русия е нарушила границите на Украйна, а точно обратното > Украйна е нарушила границите и териториалната цялост на Русия.

   С други думи, окупатора Украйна трябва да върне Крим и Севастопол на Русия !
   Нещо повече > за тези 60 години от 1954 до 2014, незаконно ползване на двете области,
Украйна трябва да плати компенсации на Русия
    
     ВЪПРОСИ ?

image

image

image

image

Понеже всички четете руски език, вижте как в този указ на ВС СССР,
няма и дума за предаване на самостоятелния Севастопол на Украйна.
"Передачата" е само за Кримската област, без Севастопол.

image

image

image

image
На тази карта се вижда, че Севастопол е отделен от област Крим


image

image

image

image

image


image

image

image

image








Тагове:   Украйна,   крим,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: lamboatack
Категория: Политика
Прочетен: 97507
Постинги: 35
Коментари: 26
Гласове: 178
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930